3 remedii cu morcovi pentru diaree

Morcovii sunt bogați în beta-caroten și ar trebui să încerci să-i consumi cât mai des posibil. Puțini oameni știu că morcovii pot ajuta și la tratarea diareii. Astăzi, îți vom arăta 3 remedii cu morcovi pentru diaree, care te vor ajuta să te simți mult mai bine.

Unul dintre motivele pentru care morcovii ajută la tratarea diareii este faptul că sunt astringenți. Studiile arată faptul că această proprietate te ajută să te simți mai bine atunci când ai această problemă. Din acest motiv, morcovii sunt o opțiune excelentă și naturală, atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru a face față diareii.

În continuare, îți vom arăta câteva opțiuni pentru a mânca mai mulți morcovi atunci când ai diaree.

3 remedii cu morcovi pentru diaree

Diareea este una dintre cele mai frecvente tulburări intestinale. Provoacă colici dureroase și o senzație de parcă ar trebui să mergi în mod constant la toaletă. De asemenea, acest lucru te poate afecta foarte mult dacă trebuie să mergi la muncă sau să participi la un eveniment.

Bărbat care are diaree

Mai jos, îți vom arăta 3 remedii astringente cu morcovi, care vor reduce diareea și te vor face să te simți mult mai bine. Fiecare dintre ele te va ajuta să te adaptezi la circumstanțele vieții de zi cu zi.

1. Morcovi cruzi pentru tratarea diareii

Morcovii cruzi sunt un remediu excelent pentru tratarea diareii, mai ales dacă trebuie să mergi la serviciu sau să fii departe de casă. Poți transporta morcovii într-o pungă sau într-un recipient pentru alimente fără nicio problemă. Reține aceste sfaturi:

 • Curăță morcovii din timp. În acest fel, nu trebuie să o faci când ești deja afară.
 • Taie-i în bețișoare. Acesta este cel mai simplu mod de a mânca morcovi când ești departe de casă.

Dacă mănânci în oraș, poți lua cu tine un recipient mic cu niște salată și morcovi cruzi. De asemenea, alte alimente care au acțiune astringentă sunt orezul și carnea de pui. Nu ezita să le consumi cu morcovi.

Îți recomandăm:

Tratamente pentru diareea provocată de antibiotice

2. Supă de morcovi pentru tratarea diareii

Supa de morcovi este o modalitate excelentă de a combate diareea. De asemenea, te poți bucura de un fel de mâncare fierbinte care nu-ți deranjează stomacul atunci când ai diaree. Să vedem cum se prepară.

Ingrediente

 • 8 morcovi
 • 2 cepe
 • 3 căței de usturoi
 • 4 căni de supă
 • Ulei de măsline
 • Sare
 • Arpagic

Mod de preparare

 • Mai întâi, pune o oală pe aragaz și picură puțin ulei de măsline.
 • Adaugă ceapa tocata și usturoiul.
 • Apoi, adaugă morcovii tocați.
 • Lasă legumele la sotat 10 minute înainte de a adăuga supa.
 • Fierbe totul 20 de minute.
 • Apoi, scoate usturoiul (dacă dorești) și amestecă totul.
 • În cele din urmă, adaugă arpagic și servește supa caldă.
Remedii cu morcovi pentru diaree

3. Suc de morcovi pentru tratarea diareii

Dacă este mijlocul verii și nu vrei ceva fierbinte, poți face suc de morcovi.

Pentru a face sucul de morcovi, ai nevoie doar de un blender în care poți adăuga 5 morcovi tăiați și 2 căni de apă. Dacă vrei, poți adăuga și puțină miere. În acest fel, sucul va fi mai dulce și mai bogat.

De asemenea, poți adăuga puțin mai multă apă dacă vrei ca sucul să fie mai subțire. În plus, poți adăuga și fructe în suc, cum ar fi merele. Acestea au proprietăți astringente.

Îți recomandăm:

5 remedii pentru diaree 100% naturale

Recomandări finale

Este important să încerci aceste remedii cu morcovi pentru diaree înainte de a încerca alte opțiuni, cum ar fi medicamentele sau alternativele mai puțin naturale. Cu toate acestea, dacă diareea nu se ameliorează, consultă imediat medicul.

Nu uita că diareea te deshidratează. De aceea, pe lângă remediile pe care le-am menționat, este important să ai întotdeauna la îndemână o sticlă de apă. Dacă această afecțiune durează mai mult de două sau trei zile, ar trebui să mergi la medic.

Ai folosit vreodată morcovi pentru a trata diareea? Știai că au proprietăți astringente? În acest articol, ți-am prezentat și alte alimente cu proprietăți identice. Acum poți folosi aceste cunoștințe în avantajul tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *