Top 3 cele mai eficace plante împotriva reumatismului și durerilor articulare

Pentru că nu toată lumea știe de ele sau le folosește, natura oferă o mulțime de plante medicinale pentru reumatism și dureri articulare. Iar azi ne vom opri asupra câtorva dintre cele mai potente.

Cele mai bune plante medicinale pentru reumatism și dureri articulare: Untul pământului, tătăneasa, gheara diavolului 

În general, reumatismul, artritele sau spondilozele cauzează inflamații și dureri articulare. Pe termen lung, pentru controlarea și atenuarea simptomelor, se pot folosi remedii naturiste cu:

  • Untul pământului
  • Tătăneasă
  • Gheara diavolului

Untul pământului (Tamus communis

Începem lista cu plante pentru dureri reumatice cu untul pământului, probabil, ”vedeta” categoriei. Aplicările pe piele transformă planta într-un foarte eficient remediu în caz de articulații inflamate, dureri reumatice, gută, contuzii, degerături, vânătăi, întinderi musculare etc.

Deși compușii prețioși se găsesc în rădăcină, din cauza toxicității, în mod normal, untul pământului nu se utilizează intern, ci doar extern. Administrarea orală poate cauza serioase efecte secundare (insuficiență renală și respiratorie, iritații gastrice și intestinale etc.).

Tătăneasa (Symphytum officinale) 

Cu o îndelungată istorie terapeutică, tătăneasa face parte dintre plantele folosite în tratarea reumatismului articular. Dar vreme de peste 2.000 de ani, rădăcina și alte părți ale plantei au fost utilizate și pentru diverse tulburări.

Remediile cu tătăneasă se utilizează pe scară largă ca leac în afecțiunile dureroase ale articulațiilor și mușchilor, pentru tratarea inflamațiilor, traumelor osoase și a rănilor care nu se vindecă (boli reumatice, gută, artrite, entorse, întinderi, fracturi etc.).

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens

În mod tradițional, gheara diavolului are întrebuințări nu doar ca tratament naturist pentru reumatism, ci și pentru febră sau indigestie. Însă cum aspectul care ne interesează se referă la la durerile și inflamațiile sistemului locomotor, ne vom opri la acestea.

Bogată în glicozide iridoide, o clasă de compuși cu efecte antiinflamatoare dovedite, gheara diavolului devine un foarte potent remediu în cazul unor boli de natură inflamatoare (gută, artritele) și împotriva durerilor cauzate de bolile reumatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *