Sucul de sfecla rosie si efectele sale asupra organismului

Efectele sucului de sfecla  rosie nu trebuie subestimate, chiar daca sucul poate sa nu fie o revelatie pentru papilele gustative.

Sfecla rosie, este o leguma populara de iarna care creste bine in Romania.

Sucul de sfecla rosie contine vitamine importante din grupa B, dar si vitamina A precum si o portie buna de vitamina C. Exista, de asemenea, oligoelemente esentiale pentru corpul nostru precum magneziu, calciu, seleniu, fier, iod, mangan, sodiu, zinc si cupru precum si fosfor in continutul sau.

Ar trebui sa ai putina precautie atunci cand faci suc de sfecla rosie, deoarece fiind un colorant popular, mai ales in vremurile anterioare, pot exista mici incidente, in consecinta utilizeaza un sort de bucatarie si manusi de unica folosinta atunci cand tai sfecla. Puterea de colorare a sfeclei rosii este folosita astazi in industria alimentara sub denumirea de E162. Gustul pur de sfecla nu este unul foarte agreat de gurmanzii impatimiti dar cu un mic ajutor atunci cand prepari un suc de sfecla rosie, ii poti schimba gustul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *