12 motive pentru care mainile si picioarele sunt reci

De ce mainile si picioarele ingheata la femei mult mai des decat la barbati? Explicatia este simpla. In primul rand, procesele lor de termoreglare functioneaza mai putin.

1. Sedentarism

Cu o activitate fizica insuficienta, sangele „stagneaza” si alimenteaza prost membrele cu caldura. Situatia este in continuare complicata de faptul ca, datorita muncii sedentare, tonusul sistemului cardiovascular scade. Prin urmare, o persoana nu se poate incalzi nici dupa sfarsitul zilei de lucru. Prin vasele slabe, sangele practic nu ajunge la capetele bratelor si picioarelor.

2. Stres

In timpul stresului, organismul produce o cantitate crescuta de adrenalina, care provoaca vasospasm. Ca urmare, fluxul sanguin este perturbat, mainile si picioarele se racesc. Periodic, pacientul poate avea frisoane.

3. Deficit de vitamine

Cresterea inghetului poate provoca lipsa vitaminelor C, E si P. Toate aceste elemente sunt responsabile pentru mentinerea tonusului peretilor vasculari. O deficienta de compusi valorosi duce la leziuni vasculare si insuficienta circulatorie. Afectiunea este, de asemenea, insotita de vanatai frecvente pe corp, oboseala rapida, paloare a pielii. Patologia se dezvolta adesea la femeile cu diete rigide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *